С 15 000 лева обновяват читалище и детска градина в община Стралджа
С 15 000 лева обновяват читалище и детска градина в община Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Със спечелен екопроект от конкурса „Обичам природата - участвам и аз" община Стралджа ще обнови парка на читалището в село Зимница.

С 10 000 лева ще бъде почистено пространството, ще бъде засята тревна смеска и оформят градинки. Предвижда се в двора на читалището да бъде изграден детски кът с 4 вида съоръжения- висилка, лакетна опора и др. В парка предстои изграждане и на фонтан, ремонт на пейките и поставени кошчета за смет и контейнери за разделно събиране на отпадъците. За да добие завършен вид и с цел опазване на обновеното eкопространство се предвижда изграждане на ограда.

Кметство Зимница има уверението на общинското ръководство за дофинансиране благоустрояването на района.

От кампанията за повишаване екологичната култура и популяризиране на съвременните образователни и възпитателни тенденции, свързани с опазване на околната среда, ще се възползва и ЦДГ"Здравец" Стралджа. Детската градина ще получи финансиране от 5000 лв. за обособяване на детски кът за игра, който включва: изграждане на комбинирано детско съоръжение/пързалка/, детска люлка, друга люлка /клатушка/, занимателна игра „Лабиринт", детска къщичка, тип беседка.

Проектът включва и засаждане на 30 вечнозелени храсти.

Реализацията на инициативите по Националната кампания „За чиста околна среда 2016" целят постигане на екорезултати с обществен ефект.