Младежи от СУПЦ- Овча могила с призове от шампионата Спортът достъпен за всички
Младежи от СУПЦ- Овча могила с призове от шампионата Спортът достъпен за всички / снимка: Пресцентър - Община Свищов

Възпитаници на СУПЦ „Св. Климент Охридски” в Овча могила спечелиха призове на XXV- тия национален шампионат „Спортът достъпен за всички“, който се проведе преди дни в София. Спортният форум се организира от Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи, като в зала „Арена Армеец“ взеха участие над 500 състезатели от 30 социални домове от страната.

Младежите от дома в Овча могила доказаха, че са от най-добрите, като спечелиха купата и завоюваха първото място от комплексното класиране с 11 медала, четири от които златни, два сребърни и пет бронзови. Първенци в класирането от курсистите са: Кямрян Павлов със златен и бронзов медал, Недко Георгиев със златен медал, Славина Григорова с два златни и един бронзов медали и др.

Младите хора се състезаваха в дисциплините лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол и таекуондо. На възпитаниците на СУПЦ предстоят още няколко спортни срещи до края на април. Те ще участват в Общоградския ежегоден лекоатлетически крос „Да опазим децата” в Свищов, а на 23 и 24 април във футболния турнир „Манчестър Юнайтед“ в Килифарево. В края на този месец младежите ще се включат в зоналното първенство по футбол.