Стряскащи данни за загубите за икономиките на страните-членки на ЕС, заради стоките менте
Стряскащи данни за загубите за икономиките на страните-членки на ЕС, заради стоките менте / 100 вести

Вестник "100 вести" цитира днес Магдалена Радулова, директор „Марки и географски означения“ в Патентното ведомство на Република България, която съобщава в Техническия университет в Габрово стряскащи данни, свързани със загубите за икономиките на страните-членки на ЕС, заради стоките менте.

Според изследвания на Европейската обсерватория за нарушенията на правата за интелектуална собственост икономическите последици за ЕС от фалшиви стоки в областта на облеклата, обувките и аксесоарите са загуби от 26,3 милиарда евро годишно. Закритите работни места са 363 000, продажбите в сектора на самалели с 9,7%, а постъпилите под формата на социални осигуровки и данъци са с 8,1 милиарда евро по-малко

Изданието цитира думи на Момчил Неков, които са силно критични към Европейската комисия.

„Европейската комисия трябва да спре да заблуждава сектора с непропорционално малка помощ за селското стопанство и с препоръки за търсене на нови пазари", заяви българският евродепутат Момчил Неков по време на дебата в Европейската комисия, свързан с кризата в сектор „Земеделие“ в Страсбург.

Община Севлиево е сред първите 9 общини в страната, които имат успешно реализирани проекти от националната програма за енергийно обновяване на жилищата, научаваме още от . Това стана ясно на проведената неотдавна XVIII годишна конференция на Общинска мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“ в София.