Представяме уникални продукти на най-голямото био изложение в Европа
Представяме уникални продукти на най-голямото био изложение в Европа / Министерство на икономиката

Министърът на икономиката Божидар Лукарски посети националния щанд на България на Международното търговско изложение "Естествени и органични продукти Европа 2016", което се провежда в Лондон за 20 поредна година, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Изложението представя последните тенденции в света на натуралните био продукти - от естествени здравни продукти, натурални и органични храни, до натурални продукти за лична грижа и еко продукти за бита.

Българските био сладка и лютеница - най-търсени в Китай и Япония

Тази година на него са представени и 12 български предприятия - производители на био храни, етерични масла и козметични продукти, чието участие се финансира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Някои от най-интересните продукти, които наши фирми представиха на министър Лукарски при посещението му, включват екстракт от родопски силивряк - растение, което има способността да се възражда - регенериращ крем от охлюви, био айрян и сладки с бяла черница и шоколад.

10-15% от земеделските площи се използват за производство на биопродукти

"Истински впечатлен съм от разнообразието от продукти и иновативното мислене на участващите фирми", посочи министър Божидар Лукарски. По негови думи хората започват да обръщат все повече внимание на храната, която консумират и на продуктите за лична грижа, които използват.