Арестуваха млади италианци за богохулство
Арестуваха млади италианци за богохулство / БГНЕС, архив

Мним свещеник, украсен с дяволски рога и освещаващ "паството" си с четка за тоалетна бе сред 64-те арестувани за богохулство млади италианци, участвали в скверни церемонии, пише АФП.

Младежите са от провинциите Пиаченца и Парма и са на възраст между 20 и 35 години. Те се събирали пред селска църква, за да се отдадат на фалшиви кръщенета и венчавки, съобразно необичайните им ритуали.

На тези тайни церемонии някои били облечени като свещеници. Участниците си направили селфита, които полицаите след това лесно идентифицирали в социалните мрежи,след като получили сигнал.

Феновете на мрачните церемонии си давали среща чрез Facebook и с есемеси пред църквата Сан Дженезио. Те имитирали кръщенета и венчавки, като се гаврели с католическите ритуали.

Фалшив свещеник, носещ дяволски рога, освещавал присъстващите с четка за тоалетна чиния. За причастие давал на присъстващите парчета кренвирши. Младежите са обвинени в обида на вероизповедание и могат да бъдат осъдени на 2 години затвор и глоба от 5000 евро.

Източник: БТА