Роженският събор с награда от Международно изложение
Роженският събор с награда от Международно изложение / DarikNews.bg, архив

Община Смолян получи престижното отличие от Международното изложение "Културен туризъм 2016" във Велико Търново.

В конкурса на борсата "Чети и пътувай" (READ&TRAVEL) голямата награда на журито за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2015 г. бе присъдена на Събора на народното творчество и животновъдството "Рожен".

Община Смолян стартира инициатива: Във всяка родопска къща гайда

Той се организира от Сдружение "Рожен - Наследство в бъдещето" и Община Смолян в партньорство с Община Чепеларе и с подкрепата на Министерството на културата.

Авторитетният приз бе връчен на официалната церемония, провела се във великотърновското читалище "Надежда-1869" на 16 април. Наградата от името на организаторите на Роженския събор получи Симеон Караколев от Сдружение "Рожен - Наследство в бъдещето".

Хиляди се събраха да възродят събора в Рожен

Над 70 български  и чуждестранни изложители се включиха в XIII-ото Международно туристическо изложение "Културен туризъм", провело се във Велико Търново от 14 до 17 април. Форумът е съвместен проект на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм "Царевград Търнов", Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Провежда се с подкрепата на Министерството на туризма на България.