Мега фестивал събира икони-ветерани на поп музиката
Мега фестивал събира икони-ветерани на поп музиката / Guliver/Getty Images

Едни от най-легендарните рок имена включително групата „Ролинг Стоунс“, Пол Макартни и Боб Дилън ще участват мегафестивал, съобщи в. "Лос Анджелис Таймс".

Според вестника организаторите на рок фестивала Coachella, който бе открит в петък, са се договори предстоящият мегафестивал да се проведе на 7-9 октомври в пустинята на Калифорния.

Неназовани източници разкриха пред изданието, че в мегаконцертите през октомври ще участват шест от най-големите имена от по-старото поколение поп звезди - групата "Ролинг стоунс", бийтълсът Пол Макартни, Боб Дилън, група "Ху", Нийл Янг и Роджър Уотърс от "Пинк Флойд".

Всичките тези емблематични фигури са на 70- и над 70-годишна възраст. Само китаристът Рони Ууд от "Стоун" още няма 70 години - той е на 68 години. Фестивалът ще събере за пръв път на една сцена Пол Макартни и Боб Дилън, които тръгнаха по различни музикални пътища.

Днес на фестивала Coachella, който се провежда две последователни седмици всеки април и е един от най-престижните в бранша си, ще гастролира групата "Guns N' Roses". Бандата се събра в първоначалния си вид, след като повече от две десетилетия бе разделена.

Източник: БГНЕС