1500 души са ранените при земетресенията на о. Кюшу
1500 души са ранените при земетресенията на о. Кюшу / БГНЕС, архив

Японският правителствен говорител Йошихиде Суга заяви, че 1500 души са ранени, 80 от тях - тежко, при двете земетресения на южния остров Кюшу, предаде АП.

Спасиха бебе от руините след силния трус в Япония (ВИДЕО)

Той не спомена броя на смъртните случаи. Представители на местните власти съобщават за 29 загинали, уточнявайки, че броят вероятно ще нарасне, тъй като много хора са в неизвестност.

Ново силно земетресение разлюля Япония

На телевизионна пресконференция, предавана на живо за цялата страна, Сага помоли хората да не изпадат в паника. "Моля, нека си помагаме взаимно и запазим спокойствие", каза той.

Малко изригване на вулкана Асо бе регистрирано днес в 8.30 ч. сутринта местно време след силното земетресение в района, съобщи телевизия Ен Ейч Кей, цитирана от Ройтерс. Стълб от пепел се издигна на около 100 м, но Метеорологичната агенция на Япония запази равнището на опасност за вулкана Асо на 2 от скалата от 5.

Епицентърът на втория силен трус, който беше с магнитуд 7,3, е бил близо близо до град Кумамото на дълбочина 10 км. Има големи щети в инфраструктурата - един срутен тунел, повреден мост, блокирани от свлачища шосета и спрени влакове, а десетки хора вероятно са затрупани.

Източник: БТА