Кюстендилски пилоти на Планинско изкачване Благоевград 2016
Кюстендилски пилоти на Планинско изкачване Благоевград 2016 / Личен архив

Няколко пилоти от Кюстендил ще участват във втория кръг от шампионата на България по автомобилизъм, който е днес и утре в Благоевград. Това са Кирил Величков, Васил Тодоров, Ясен Николов и дебютантът Марин Ледеров.
Клубът, организатор на събитието "Диамо" съобщи, че автомобилистите, които ще мерят сили на 4-километровото трасе с посока с. Делвино са 46. Сред тях има шестима състезатели от Гърция и Македония, както и две дами- Ива Русинова и Диана Стоянова. На старт ще застанат и миналогодишните шампиони Любен Каменов, Любомир Мечков, Ивелин Чапанов и Йордан Тодоров.
"Щастлив съм, че интересът към състезанието е толкова голям, това ни мотивира още повече. Силни автомобили и най-добрите пилоти от Планинският шампионат на България ще участват в "Планинско изкачване Благоевград 2016". Целият екип на "Диамо" организираме с много желание това събитие. Надявам се всичко да протече нормално и безаварийно. Готови сме с подготовката, днес ще измием с водоноски, от финала до старта цялото трасе и в събота на старт", заяви директорът на клуба Георги Стоянов.
Мероприятието се организира от Спортен клуб "Диамо", Община Благоевград, Българска федерация по автомобилен спорт и партньори.


Програма на събитието:
Събота - 16 април:
Административен и технически преглед: от 08:00 до 11:50 ч. - пл. "Македония", гр.Благоевград
Официално откриване на състезанието: 12:30 ч. - LARGO Mall, гр.Благоевград
Брифинг: LARGO Mall, гр.Благоевград - 13:00 ч.
Спира се движението по трасето - 13:30 ч.
Начало на официалната тренировка: 14:30 ч. - 3 манша
Неделя - 17 април:
Спира се движението по трасето - 09:00 ч.
Старт на състезанието: 10:00 ч. - 3 манша
Награждаване: 15:00 ч.