Среща с работодателите бе кулминацията в Дните на кариерата в  университета
Среща с работодателите бе кулминацията в Дните на кариерата в университета / netinfo

Множество студенти изпълниха аула 2.101, в която състоя традиционната среща между абсолвентите на факултет „Бизнес и мениджмънт“ и представители на публичния и частния сектор.

От името на Ректорското ръководство на Русенския университет участниците и организаторите бяха поздравени от проф. д-р Пламен Даскалов, зам.-ректор по Развитие на качеството и продължаващо обучение. Поздравления поднесоха и зам. областния управител, Станимир Станчев и от зам.-кмета по европейско развитие на Община Русе, д-р Страхил Карапчански.

Домакините информираха работодателите за специалностите, по които се извършва обучение във факултета. Даниела Йорданова  представи  издадения от звеното Алманах на завършващите през 2016 година студенти. Първият брой на Алманаха излиза през 2009 година, като целта на ръководния екип на факултета е да помогнат на завършващите студенти да намерят своите работодатели, а предприемачите и хората от публичния сектор – да открият най-подходящите служители за своите организации.

Последваха презентации на присъстващите работодатели и дискусия на тема „Възможности за реализация на студентите“.

Работните срещи между студенти работодатели бяха завършек на събитието, но и организаторите и участниците, изразиха надеждите си, че тези срещи ще бъдат началото на множество професионални кариери за абсолвентите от Факултет "Бизнес и мениджмънт".