Проверяват обществените поръчки в Центъра за градска мобилност
Проверяват обществените поръчки в Центъра за градска мобилност / БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова е назначила проверка на обществените поръчки в Центъра за градска мобилност (ЦГМ) от 2015 г. досега. Това съобщи самата тя с аргумента: "да сме сигурни, че няма опити за злоупотреби".

"Има още какво да се желае по отношение на прозрачността в работата на ЦГМ", съобщи пред журналисти Фандъкова в Столичния общински съвет, който гласува предложението за повишаването на цената на билета за градски транспорт.

Кметът отчете, че през последните години отчетите на Центъра, както и информация за обществените поръчки се публикуват на техния сайт. "Усилията в тази посока обаче трябва да продължат", посочи Фандъкова.

"Най-малко на шест месеца ръководството на ЦГМ трябва да се отчита публично пред транспортната комисия на СОС, особено за резултатите от контролната дейност. Проверката на обществените поръчки трябва да бъде готова в следващите седмици и ако има някакви съмнения от страна на одиторите, ще предоставя резултатите на компетентните органи, както винаги съм правила", изтъкна още кметът.