Салах Абдеслам имал снимки на ядрен изследователски център в Германия
Салах Абдеслам имал снимки на ядрен изследователски център в Германия / БГНЕС

Салах Абдеслам, който е главен заподозрян за атентатите в Париж през ноември, е имал в апартамента си в Брюксел снимки на ядрен изследователски център в Германия, съобщиха ДПА и Ройтерс, като се позовават на германска медийна организация.

По думите на източници от парламентарна комисия, отговаряща за наблюдение на работата на германските разузнавателни служби, директорът на вътрешното разузнаване Ханс-Георг Маасен е казал пред нея през март, че снимките са били открити в апартамента на Абдеслам.

Екстремистка суперклетка стои зад атентатите в Париж и Брюксел

Германската служба за вътрешно разузнаване обаче отрече нейният директор Ханс-Георг Маасен да е казвал подобно нещо, предаде Ройтерс.

Салах Абдеслам имал снимки на ядрен изследователски център в Германия
netinfo
"Редакционната мрежа на Германия" цитира източници от парламентарна комисия, според които Маасен казал пред комисията през март, че снимки и други материали, свързани с центъра "Юлих", са били намерени в апартамента на Салах Абдеслам в Брюксел.

"Това не е вярно", заяви говорителка на вътрешното разузнаване. "Ние нямаме информация за това. Нашият ръководител Маасен никога не е говорил с каквито и да е депутати", каза тя.

Салах Абдеслам планирал да се самовзриви в Париж, но се отказал

Центърът заяви, че няма данни за опасност и че поддържа контакт със службите за сигурност и органите за ядрен надзор, посочва БТА.

Абдеслам сега се намира в белгийски арест и очаква да бъде екстрадиран във Франция като заподозрян за участие в нападенията в Париж на 13 ноември.

Всичко за задържането на парижкия атентатор Салах Абдеслам в Брюксел (СНИМКИ/ВИДЕО)