MoneyGram и Банка ДСК представят услуга за изпращане на парични преводи директно чрез смартфон в България
MoneyGram и Банка ДСК представят услуга за изпращане на парични преводи директно чрез смартфон в България / netinfo

Българските потребители вече могат да се възползват от новата мобилна услуга за парични преводи на MoneyGram и Банка ДСК

Банка ДСК и MoneyGram (NASDAQ:MGI) представиха иновативна международна услуга, която позволява на притежателите на разплащателна сметка в Банка ДСК /България/ по сигурен начин да извършват парични преводи чрез своето мобилно устройство.

С новото мобилно приложение потребители на MoneyGram в чужбина ще имат възможност да извършват парични преводи към клиенти на Банка ДСК, които да бъдат получени сигурно и удобно само в рамките на няколко минути. Клиентите на Банката в България, които използват дигиталните ѝ канали, вече могат да получат мобилно международни трансфери, наредени от всеки един агент на MoneyGram в повече от 200 страни и територии, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, и могат бързо да използват тези средства чрез мобилните си телефони. Също така, с помощта на новото мобилно приложение клиентите на Банка ДСК ще могат да направят парични преводи и от разплащателната си сметка към агенти на MoneyGram по света.

Паричните преводи могат да се извършват онлайн и са достъпни за получателя в рамките на няколко минути, в зависимост от работното време на агента и в съответствие с нормативните изисквания.

„С представянето на новата мобилна услуга MoneyGram утвърждава своя ангажимент към българските потребители, предлагайки им удобни и иновативни услуги. Новото дигитално решение отразява дългогодишните цели на компанията да направи паричните преводи по-лесни и по-бързи за клиентите си, които искат да се свържат с най-близките си хора по света." каза Раду Пожога, Регионален директор на MoneyGram за Балканите. „MoneyGram се гордее с ролята си на компания, даваща възможност на семействата да се разплащат при животозастрашаващи ситуации и спешни случаи, при стартиране на нов бизнес, както и да им помогне при празнуване на специални събития", добави г-н Пожога.

„Банка ДСК е първата банка в България, която представя подобна мобилна услуга за парични преводи. Стремим се да предлагаме на пазара едно ново и подобрено преживяване, от което клиентите ни имат нужда, когато и където и да се намират - на път или вкъщи. Новата услуга е доказателство за доброто партньорство между MoneyGram и Банка ДСК и най-вече за отношението ни към клиентите", каза Васил Димитров, Ръководител отдел Електронно банкиране в Банка ДСК.

MoneyGram и Банка ДСК представят услуга за изпращане на парични преводи директно чрез смартфон в България
netinfo
Със стартирането на новото приложение Банка ДСК става единствената банка в България, която в момента предлага услугите на MoneyGram „Получаване на превод на гише", „Получаване на превод на банкомат", както и мобилна услуга за парични преводи.

Новото мобилно решение е организирано така, че да предоставя превъзходно преживяване на клиентите на Банка ДСК, които използват електронните канали на институцията. Потребители с регистрация за мобилното приложение DSK MoneyGram и ДСК Директ могат да изпращат и получават MoneyGram парични преводи бързо и сигурно, спестявайки си време и усилия. Услугата ще позволи на клиентите да получават MoneyGram транзакции 24 часа в денонощието, директно и по тяхната банкова сметка, използвайки удобството на дистанционното банкиране.

Новото мобилно приложение DSK MoneyGram също така предоставя възможност на клиентите да пресметнат дължимите такси между съответните дестинации, да намират адреси и агенти на MoneyGram в различните държави, региони и градове, и да проследяват историята на получените и изпратените от тях парични преводи.

България е един от най-големите получатели на парични преводи в Европа. По данни на Световната банка паричните преводи от чужбина за 2014 г. се равняват общо на 1.7 млрд. долара(същевременно само140 млн. долара са изпратени от България). Най-активни коридори, изпращащи парични преводи към страната, са Турция (830 млн. долара за 2014 г.), Испания (198 млн. долара), Германия (113 млн. долара), САЩ (97 млн. долара), Великобритания (74 млн. долара), Италия (72 млн. долара) и Гърция (68 млн. долара).