Крадец на телешко за постоянно в ареста
Крадец на телешко за постоянно в ареста / Радка Минчева, архив

По искане на Районната прокуратура в Исперих днес Районният съд в града взе на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо 24-годишния Даниел П. от село Хърсово, който е привлечен в качеството на обвиняем за извършена в съучастие кражба на пералня и телешко месо от частен дом в селото. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

Даниел П. е извършил кражбата от дома на свой съселянин в тригодишния изпитателния срок  на влязло в сила споразумение от 5 месеца лишаване от свобода, също за кражба. Съучастникът му – 29-годишният Тихомир Б., също е осъждан, но за управление на автомобил след употреба на алкохол и за него липсват основания за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда.

24-годишният Даниел П. и 29-годишният Тихомир Б. отрязали метална халка на катинар и проникнали в дома на техен съселянин на 11 март 2016 г. От свои познати научили, че мъжът има пералня „Краун“ и решили да я откраднат, а след това да я продадат.  При кражбата на пералнята от дома на потърпевшия двамата намерили  около 40 кг смляно телешко месо, което също задигнали.  Щетите според назначената експертиза по делото възлизат на 824 лева.