ЦСРИ- Свищов откри социално-битова стая за своите потребители
ЦСРИ- Свищов откри социално-битова стая за своите потребители / снимка: Пресцентър - Община Свищов

Екипът на Центъра за социална интеграция и рехабилитация в Свищов откри социално-битова стая за нуждите на своите потребители. Средствата за реализирането на тази стая са  събрани от дарения.

Сумата, необходима за оборудването и обзавеждането възлиза на 10 хиляди лева. Осигурени са кухненско оборудване и мебели за създаването на една социално-битова среда, която предразполага всички потребители да изградят  навици на самостоятелност  и независимост. Обзаведени са и две по-малки стаи, за административна част. Създаването на такъв кабинет е мечта на директора на ЦСРИ – Десислава Йорданова, екипа от специалисти и потребителите на услугата.

На официалното откриване присъстваха зам.-кметовете Анелия Димитрова и Бедри Алиев, както и  ръководителят на общинска служба ,,Социални дейности“ Анелия Димитрова. Представители от различни  социални дейности и услуги в общината също бяха сред специалните гости. В тържествената част директорът на ЦСРИ Десислава Йорданова благодари на дарителите, без които тази благородна инициатива щеше да остане само мечта.

През изминалата година, на 11 август, с провеждане на ,,Ден на отворените врати” в Центъра за социална рехабилитация и интеграция, услугата дава гласност на кампания по набиране на средства за ремонт на помещението, в  което трябва да се обособи кабинет по социално-битови умения и две по-малки стаи  за административна част. Три месеца по-късно средствата са по сметката на ЦСРИ и ремонтните дейности стартират. Мечтата на всички потребители е осъществена благодарение на хората – дарители. Всички те получиха благодарствени грамоти, като знак на признателност към тяхната съпричастност. Децата от клуб ,,Естрада“, с ръководител Антоанета Георгиева, създадоха празнично настроение с песните, които изпяха на всички присъстващи.