Дом за стари хора стана на 5 години
Дом за стари хора стана на 5 години / Община Видин

Домът за стари хора във видинското село Кутово стана на 5 години. Специален гост на празника бе Венци Пасков – заместник-кмет „Хуманитарни дейности и социална политика“ на Община Видин. „Имах възможността да идвам тук, когато още се проектираше и планираше да бъде открит Дом за стари хора и не след дълго време, с помощ от европейските фондове и от държавата това стана факт. Той е привлекателен и уютен и капацитетът му винаги е запълнен на 100 процента. Има много чакащи, а това означава, че Домът е хубав и отговаря на стандартите на Европейския съюз“ – каза в приветствието си г-н Пасков. След това той връчи поздравителен адрес от името на кмета на Видин Огнян Ценков на Юлия Антова – директор на Дома. По повод 5-годишнината от създаването на социалното заведение Венци Пасков подари икона с лика на св. Богородица.

На честването присъстваха представители на държавни и обществени институции. Самодейци от читалище „Светъл ден“ и от Културния клуб на пенсионера във Видин зарадваха домакини и гости със своите таланти.

 

 

Капацитетът на социалното заведение е 20 души и в момента е запълнен. Домът разполага и с голямо парково пространство, оформено с кътове за отдих и разходка за възрастните хора.