Шофьорът, който се блъсна в паркирана кола е бил пиян
Шофьорът, който се блъсна в паркирана кола е бил пиян / Dariknews.bg, архив

Младият шофьор, който се блъсна в паркирана на ул. „Орловска" в Габрово кола е бил пиян, съобщиха днес от полицията. Катастрофата стана на 10 април около 07:00 часа.

При шофиране с несъобразена с пътните условия скорост, на мокра настилка, 24-годишният мъж изгубил контрол над управлявания от него л.а. "Фолксваген Голф", превозното средство преминало през насрещната лента и се блъснало в паркиран л.а. "Ланчия".

Пострадали при произшествието няма. По двата автомобила са нанесени материални щети. При проверката на водача за употреба на алкохол, техническото средство отчело 2.25 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Ден преди това двама мъже са пострадали при пътен инцидент на ул. „Лазурна" в Габрово. Униформените открили наркотици в автомобила.

При движение в посока от кръстовището с ул. „Ген. Николов" към кв. Трендафил, след ляв завой, 37-годишният водач изгубил контрол над автомобила и превозното средство се ударило в метален стълб.

Пострадали при инцидента са возилият се на предната дясна седалка 34-годишен мъж, с фрактура на дясната ръка, и пътувалият на задната седалка 23-годишен мъж, с охлузвания по главата.

Водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол - техническото средство отчело нулев резултат. При огледа на местопроизшествието, в автомобила е намерено пликче със суха листна маса, която реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е иззето. По случая е образувано досъдебно производство.