Съдят мъж от с. Гиргини, обвинен в притежание на  наркотици и боеприпаси за огнестрелно оръжие
Съдят мъж от с. Гиргини, обвинен в притежание на наркотици и боеприпаси за огнестрелно оръжие / sxc.hu

Преди обед днес в Окръжен съд - Габрово се гледа делото, образувано по обвинителен акт на Прокуратурата, против мъж от село Гергини, обвинен в притежание на наркотици и незаконни боеприпаси за огнестрелно оръжие.

Повдигнатото срещу С. С. обвинение е за това, че „на 8 май 2015 г., в село Гергини, в съучастие с А. А. от Габрово (последният като извършител, а С. С. като помагач), без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, произвел и държал с цел разпространение 15,13 грама метамфетамин на стойност 378,25 лева. Подсъдимият С. С. е обвинен и в това, че държал още 0,08 грама метилендиоксиметамфетамин, на стойност 3,20 лв".

На С.С. е повдигнато обвинение и за това, че без разрешително държал прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество. В дома и в автомобила на подсъдимия са открити също така боеприпаси за огнестрелно оръжие и взривни вещества.

По отношение на другия подсъдим по делото - А.А. от Габрово, с определение от 22 февруари 2016 г., състав на Окръжен съд - Габрово одобри споразумение, с което на същия е наложено наказание от 2 години лишаване от свобода - условно и 2 500 лева глоба, за извършените в съучастие със С.С. горепосочени престъпления (произвеждане и държане на наркотици с цел разпространение и държане на прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество).