Пиян шофьор с дрога в колата блъсна патрулка в Разград
Пиян шофьор с дрога в колата блъсна патрулка в Разград / БГНЕС, архив

22-годишен мъж от Разград е задържан след гонки по улиците на Разград, съобщават от ОД на МВР-Разград.

През нощта на 8 срещу 9 април Румен Минков на няколко пъти се изплъзвал на автопатрулния екип. Около 7.30 ч. на 9 април навлязъл с управляваното от него БМВ по ул. "Плевен".

Отново отказал да се подчини на подадения от автоконтрольорите сигнал за спиране и опитвайки се да избяга, блъснал с колата си полицейския "Опел Астра".

По двата автомобила са нанесени материални щети. При последвалата проверка е установено, че водачът шофира след употреба на алкохол. Тестът с дрегер отчел 1,48 промила. В автомобила му е открито бяло прахообразно вещество, което при наркополевия тест реагира на метаамфетамин.

Пиян шофьор без книжка влезе в бензиностанция през витрината

Освен това младия мъж бил седнал зад волана въпреки наложено наказание за предишно провинение. На 14 февруари т.г. мъжът влезе с автомобила си през витринното стъкло на бензиностанция в Разград. Тогава бе с отнета книжка заради предишно управление на автомобил пиян.

С прокурорско разпореждане 24-часовото му задържане е удължено на 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство за пет престъпления: шофиране пиян, управление без книжка, възпрепятстване на държавен орган да изпълни задълженията си, хулиганство съпроводено със съпротива срещу орган на властта и съхраняване на наркотици.

Други новини от Разград