Арести заради дрога след акция на полицията в известна дискотека
Арести заради дрога след акция на полицията в известна дискотека / БГНЕС
Задържаха служители и клиенти на известна дискотека, разпространявали дрога
85933
Задържаха служители и клиенти на известна дискотека, разпространявали дрога
Задържаха служители и клиенти на известна дискотека, разпространявали дрога
  • Задържаха служители и клиенти на известна дискотека, разпространявали дрога
  • Задържаха служители и клиенти на известна дискотека, разпространявали дрога

Полицията задържа двама служители на известна дискотека в Студентски град заради схема за разпространение на наркотици.

Униформените са нахлули снощи в заведението, където първоначално освен двамата мъже били задържани още петима клиенти, които пазарували дрога.

Служители в сектор "Противодействие на наркотиците" в СДВР са започнали работа по случая след сигнал, че в известно заведение се пласира скъпа дрога. По информация на Дарик става въпрос за дискотека "Плаза" в Студентски град.

Полицаи задържаха свои колеги при зрелищна операция в София

Снощи полицаи са задържали управителя на заведението и още един служител в дискотеката, както и няколко клиенти, които обаче са били освободени почти веднага. На двамата мъже ще бъдат повдигнати обвинения за наркоразпространение, а на единия от тях и за оказване на съпротива при ареста.

Шефът на столичната полиция Младен Маринов заяви, че в дискотеката е имало изградена сложна схема, която предпазвала всички замесени и ги предупреждавала при внезапна проверка на полицията. Той поясни, че тепърва ще бъдат провеждани множество разпити на хора, свързани със задържаните, както и собствениците на заведението.

Все още не е ясно как заведението се е снабдявало с дрогата. Наркотикът не е бил приготвян за транспортиране, а оформян в малки дози за консумация от клиентите.

Според разследващи схемата за продажба на наркотици е действала около три месеца, продавал се е скъп наркотик, като в момента съставът му все още не може да бъде изяснен, тъй като се чака експертиза.

Оставиха в ареста полицаите, склонявали студент да продава дрога

В дискотеката е открито и тайно помещение, което по думите на Маринов е изключително луксозно, вероятно използвано за дискретна употреба на опиатите от ВИП-клиентите.

На въпрос дали настоящата акция е повод за стартиране на масирани проверки в останалите заведения в Студентски град, където има данни за пласиране на наркотици, шефът на столичната полиция отговори, че операции от този тип се правят постоянно.

В неделя двамата задържани служители на дискотеката ще бъдат изправени пред съда, който да реши дали да ги остави в ареста за постоянно.

Преди седмица служители на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР задържаха двама полицаи за разпространение на наркотици. Единият от арестуваните покривал именно района на Студентски град.