Съдят двама мъже от Белица за кражба и банскалия заради заплаха за убийство
Съдят двама мъже от Белица за кражба и банскалия заради заплаха за убийство / снимка: sxc.hu

Районна прокуратура - Разлог повдигна обвинение на 29-годишния М. Галев и 24-годишния И. Апостолов, и двамата от Белица, за извършена кражба от дърводелски цех, намиращ се в с. Горно Краище.

Двамата мъже са привлечени като обвиняеми за това, че в нощта между 30 и 31 март са проникнали в дърводелски цех и са откраднали техника на обща стойност около 5000 лв. Откраднатите машини са били съхранявани в котелното помещение на цеха. По неофициална информация цехът е бил под видеонаблюдение и апашите са заснети от камерите.

28-годишният Владимир Пицин от Банско е с повдигнато обвинение за заплаха за убийство. Той беше привлечен като обвиняем за извършеното престъпление по чл. 144, ал.3 от Наказателния кодекс и ще бъде съден за закана за убийство.

В началото на месец септември миналата година на стоковото тържище в Банско, пред очите на свидетели, Пицин залял със запалителна течност в областта на лицето и гърба  56-годишна жена от белишкото село Краище и я заплашил, че ще я запали.

Пицин и жената са били конкуренти на пазара, тъй като и двамата продавали животински продукти. След скандал между двамата, банскалията отправял заплахи към конкурентката си и я залял със запалителната течност.

Благодарение на намесата на присъстващите не се е стигнало до по-сериозни действия. След инцидента срещу Пицин е образувано досъдебно производство за закана за убийство, като мъжът бил задържан в полицията за 24 часа.

Пицин ще бъде изправен пред съда, за да отговаря за своето деяние. Грозят го до три години лишаване от свобода или наказание пробация.