Катя Петрова поема ръководството на Общинския съвет на БСП-Стражица
Катя Петрова поема ръководството на Общинския съвет на БСП-Стражица / netinfo

Катя Петрова поема ръководството на Общинския съвет на БСП-Стражица. Дългогодишният председател беше утвърдена за нов мандат от Общинската конференция, проведена през седмицата.

Сформиране на Младежка организация на БСП в Стражица, силна подкрепа за мащабните нови проекти на общинския кмет и повече внимание за населените места залага като цели новият председател на социалистите.

Катя Петрова е дългогодишен председател на ОбС на БСП Стражица  в периода 2000 – 2014г. Заместник-кмет с ресор „Хуманитарни дейности, икономика, бюджет и финанси“ в Община Стражица.

БСП-Стражица постигна изборен успех с избирането на кмет на Община Стражица – за първи път от 16 години, 6 общински съветника и 5 кметове на населени места, подчерта Катя Петрова в подробен анализ за представянето на местните избори. Тя защити пред членовете тезата за по-справедливо разпределение на средствата между града и населените места в общината.

Кметът Румен Павлов говори за проектите на Община Стражица. Вече са задвижени проектите за младежка заетост, за изграждане на водопроводи в няколко населени места и за ремонт на училища. По прогама „Трансгранично сътрудничество“, Общината ще кандидатства за финансиране за мащабен ремонт за възстановяването на картинната галерия в града, където ще бъде обособен и Дом на Ангел Каралийчев.

Конференцията посочи за членове на Националния съвет на БСП Бойко Великов, Валентин Ламбев, Корнелия Нинова, Мариана Бояджиева, Михаил Миков, Стефан Стефанов и Янаки Стоилов.

Стражичани издигат Михаил Миков за председател на БСП. Катя Петрова и досегашният председател Мариана Станчева са утвърдени за делегати на предстоящия конгрес.

 

Катя Петрова беше издигната и за трети мандат като член на Общопартийната контролна комисия.