Променят часовете на маршрутите до Елхово, Тополовград и околните села
Променят часовете на маршрутите до Елхово, Тополовград и околните села / Снимка: Областна администрация - Хасково

Областната комисия по транспорт заседава днес в областната администрация в Хасково. Прието бе предложение на община Тополовград за промяна в началния час на тръгване на автобусна линия Елхово-Тополовград. Искането е часът на тръгване от 12,00 да бъде променен на 12,30ч. Това автоматично променя и часовете на пристигане и тръгване на междинните спирки по маршрута в селата Гранитово, Княжево и Синапово. Часът на пристигане в Тополовград става 13,20ч. По направление Тополовград-Елхово часовете на тръгване и пристигане остават непроменени.

Областната комисия по транспорт разгледа и прие за включване в републиканската транспортна схема нова автобусна линия Елхово-Тополовград с часове на тръгване от крайните спирки, както следва: от Елхово в 8,30ч, а от Тополовград в 7,00ч. Това разписание ще се изпълнява само в сряда и събота, целогодишно. Новата линия ще обслужва жителите на селата по поречието на р.Тунджа и се изпълнява в традиционните дни за пазар.

По предложение на община Свиленград бе разгледана промяна в съществуващо маршрутно разписание София-Свиленград. То засяга промяна в скоростта на движение на автобуса и времето за придвижване. Основанието за исканата промяна е функциониране на АМ“Марица“ и движението на автобусите с по-висока скорост. Маршрутното разписание и промените са съгласувани с общините Свиленград, Харманли и Любимец.

Разписанията ще бъдат предложени на областния управител за съгласуване и изпратени в изпълнителна агенция автомобилна администрация за разглеждане от републиканската комисия по транспорт и за утвърждаване от министъра на транспорта.