ФТА „Рила ще отбележи 5- годишен юбилей
ФТА „Рила ще отбележи 5- годишен юбилей / netinfo

С двучасов концерт в петък ФТА „Рила" ще отбележи 5- годишен юбилей. Концерта е на 8 април, от 19 часа, а входа е свободен. Специален гост ще бъде Володя Стоянов. Повече от 250 изпълнители ще се качат на сцената на ОбДТ „Невена Коканова". Сред гостите са ансамбли от Бобов дол, Кюстендил, Багренци и дупнишки състав. Домакините също са подготвили богата програма, с която да покажат израстването си за тези 5 години. Танцьорите в ансамбъла са на възраст от 4,5 години до 60 години, с различни професии и интереси, но обичащи българският фолклор. За тези 5 години са създадени групи в 5 български общини, а ансамбъла продължава да се развива.
Неминуемо е трудно за един млад хореограф от студентската скамейка да излезе на реалната сцена, но трудностите мотивират, сподели Кирил Амбарков, ръководител на ФТА „Рила".
„Между реалната обстановка, в която попада хореографа и мениджър, и студента има огромни разлики, защото в университета ние научаваме много материал, който би ни помогнал след това да изградим собствените си школи, но когато вече се върнеш и приложиш тези знания, започват и трудностите. Те обаче според мен каляват хореографа и го мотивират да продължи пътя си" сподели още Амбарков.