Франция въвежда глоби за хора, хванати да плащат за секс
Франция въвежда глоби за хора, хванати да плащат за секс / ThinkStock/Getty Images

Глоба в размер на най-малко 1500 евро очаква тези, които използват услугите на проститутки във Франция. Законопроектът беше одобрен от долната камара на парламента. Той влиза в сила след публикуването му в Държавен вестник.

В случай на повторно нарушение на закона клиентите на "жени с леко поведение" ще трябва да заплатят глоба от 3500 евро.

Проститутки разкриха сексуалните блянове на мъжете

Във Франция проституцията не е забранена, но законът наказва сводничеството. Проститутките също нямат право публично да предлагат услугите си, тъй като това се счита за тормоз. Но поради факта, че проституцията в страната започна да процъфтява, депутатите от управляващата Социалистическа партия предложиха да има наказани.

Законодателите взели под внимание и риска упражняващите най-древната професия да останат без работа. За това на всички, които искат да се променят ще бъде предоставяна социална помощ. Чужденките в този случай дори ще могат да получат временно разрешително за пребиваване във Франция.

Днес проститутките във Франция организираха демонстрация в знак на протест срещу новия закон.

Законът за глобяване на клиентите на проститутките беше внесен в парламента още през 2013 г. Много от френските известни личности се обявиха срещу него с лозунги "Долу ръцете от моите проститутки" и "Ние сме против това депутатите да избират нашите желания и удоволствия".

Източник: БГНЕС