Вътрешната комисия в парламента отхвърли законопроекта на Бъчварова
Вътрешната комисия в парламента отхвърли законопроекта на Бъчварова / БГНЕС, архив

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред не прие на първо четене промените в Закона за МВР. Така на практика управляващото мнозинство изостави вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Едва 6 от членовете на ресорната комисия бяха "за", "против" се обявиха трима и 7 се въздържаха.

Бъчварова коментира, че с това решение законопроектът за МВР няма да стигне до зала. Тя не намира свои грешки за това, че законът не успя да мине в комисия.

"Следвала съм принципите от предишния закон", заяви вътрешният министър. Според нея промените не са били приети поради политически причини и поради неразбиране на депутатите.

"Когато си свикнал да работиш по един начин е много трудно да приемеш нов подход. Това са основните причини", убедена е Бъчварова. Тя допълни, че именно това доказва, че МВР има нужда от нов подход.

"Обясних достатъчно добре смисъла на закона, но понякога не всеки разбира от квантова физика", допълни силовият министър и подчерта, че се занимава със законопроекта от една година.

Не на последно място Румяна Бъчварова заяви, че няма да подава оставка заради неприетия закон.

Преди да стане ясно, че реформата в МВР е на път да се провали, тя представи промените в комисия и се опита да увери, че с предлаганата реформа се отчита състоянието, в което се намира МВР, натрупаните проблеми и се предлага възможност за решение на проблемите.

Източник: БГНЕС