Издирват таксиметровия шофьор, блъснал коли в Люлин, за убийството на жена му
Издирват таксиметровия шофьор, блъснал коли в Люлин, за убийството на жена му / СДВР
Издирват таксиметровия шофьор, блъснал коли в "Люлин", за убийството на жена му
85803
Издирват таксиметровия шофьор, блъснал коли в "Люлин", за убийството на жена му
Издирват таксиметровия шофьор, блъснал коли в "Люлин", за убийството на жена му
Издирват таксиметровия шофьор, блъснал коли в "Люлин", за убийството на жена му
  • Издирват таксиметровия шофьор, блъснал коли в "Люлин", за убийството на жена му
  • Издирват таксиметровия шофьор, блъснал коли в "Люлин", за убийството на жена му
  • Издирват таксиметровия шофьор, блъснал коли в "Люлин", за убийството на жена му

Полицията издирва 48-годишния таксиметров шофьор Петър Стефанов за убийството на жена му в София. Мъжът, който снощи умишлено предизвика тежка катастрофа в кв. „Люлин", при която пострадаха бременна жена и дете, е искал да сложи край на живота си. Само час по-рано Стефанов е убил брутално 29-годишната Елена Грекова, с която до този момент е живеел на семейни начала.

Такси помете няколко коли в столичния квартал "Люлин"

В интервал само на половин час, в привидно спокойната вторник вечер, столичните криминалисти получават два сигнала - за тежка верижна катастрофа в кв. „Люлин", при която такси помита няколко паркирани коли и една движеща се, и за брутално заклана жена в кв. „Надежда".

Работата по двата случая започва незабавно, но в първите часове никой не подозира, че 48-годишният таксиметров шофьор Петър Стефанов не е единствено причинител на верижната катастрофа.

Час преди да реши да се вреже челно в пет спрели автомобила на оживен булевард в „Люлин", Стефанов се е намирал в жилището на Елена Грекова в кв. „Надежда". Двамата имали дългогодишна връзка, без официален брак, но с една дъщеря - на 10 години. Според съседи и познати на семейството в дома им отскоро започнали скандали и среднощни спорове на висок тон. По време на подобна свада, около 19:30 ч. снощи, Петър убива жена си, нанасяйки и множество удари с нож по цялото тяло.

След това мъжът се качва на таксиметровия си автомобил и потегля в неизвестна посока. Малко преди 20:30 ч. той помита няколко паркирани коли в „Люлин" и се врязва челно в още една, движеща се насреща. В нея по това време пътували бременна жена и дете, които, за щастие, не са пострадали тежко.

При пристигането си на място патрулите на полицията намират в смазания таксиметров автомобил току-що заредена битова газова бутилка. Според очевидци на катастрофата, след излизането си от автомобила, Стефанов изглеждал силно разстроен и неадекватен, а на въпросите какво се е случило, обяснил, че е искал да се самоубие.

Той е откаран заедно с жената и детето за преглед в „Пирогов". От болницата обясниха за Дарик, че след преглед в спешното отделение мъжът не е бил хоспитализиран и незабелязано за всички по-късно е изчезнал.

Няколко часа след това, когато разследващите свързват двата случая, издирването на Петър Стефанов започва, но все още е без резултат.

Шокираните колеги и приятели на убитата Елена я определят като прекрасен и отговорен човек, както и грижовна майка. Жената е работела като търговски представител към столична фирма.

Разследват убийството на 29-годишната жена в столичния квартал "Надежда"

Издирването на потенциалния извършител на убийството в столичния квартал "Надежда" продължава. Това заяви пред журналисти вътрешният министър Румяна Бъчварова, предава БГНЕС.

"До момента са установени фактите. Нека да има и съобщение от прокуратурата и да ги оставим да си свършат работата", каза още Бъчварова.

„Издирваме все още извършителя на убийството. Не съм информирана да е установен къде се намира мъжът, за който се предполага, че е извършител на престъплението", допълни тя.

Вътрешният министър уточни, че няма да съобщава конкретни факти, защото не е редно. "Работим, надявам се да имаме резултат скоро", подчерта Бъчварова.

По повод на нестихващите случаи на битова престъпност, вътрешният министър коментира, че тя е резултат от поредица от социални и икономически фактори, както от криминогенната обстановка и особеностите й.

„За мен е много тревожен фактът, че извършителите на тези престъпления в голямата си част са излежали присъди и са пуснати, присъдите им още не са влезли в сила или са в съдебен процес. Това е най-нерешимият въпрос, защото отразява начина, по който работят институциите, съдебната власт и нашите усилия", категорична бе Бъчварова.

Източник на видео: Novanews.bg