Бяла Карта - достъпната кредитна карта
Бяла Карта - достъпната кредитна карта / netinfo

Кредитната карта стана неразделна част от ежедневието на активния български потребител. В подкрепа на това заключение са и данните на картовия оператор Visa за периода октомври 2014 г. - септември 2015 г., от които става ясно, че българите използват кредитни и дебитни карти с 18% повече спрямо предходния отчетен период.

Въпреки нарастващата употреба на кредитни карти в страната, достъпът до този финансов инструмент остава силно ограничен за масовия потребител. Причината за този вид ограничение е профилът на клиентите и условията, на които те трябва да отговарят, за да получат кредитна карта. В повечето случаи, ако имаш лошо кредитно минало, динамична професия без постоянен трудов договор и нисък остатъчен доход, шансът да бъдеш одобрен за кредитна карта става почти минимален.

През 2013 г. българската стартъп компания „Аксес Файнанс" ООД - небанкова финансова институция, се осмели да управлява риска, който другите отказаха да поемат, за да предложи на пазара своя финансов продукт - Бяла Карта - международна кредитна карта Visa Classic с лимит от 100 до 3000 лв. Концепцията на компанията е да създаде иновативен масов продукт, който да бъде алтернатива на останалите кредитни карти и да дава допълнителни ползи за картодържателите.

„Аксес Файнанс" ООД фокусира усилията си върху развитието на широкодостъпния си продукт Бяла Карта, като го превръща в предпочитан избор за все повече български потребители при плащане на ежедневните им покупки, за забавление или при пазаруване онлайн. Към днешна дата от предимствата на Бяла Карта се възползват над 50 000 картодържатели.

За 3 години Бяла Карта успя да разчупи пазарната конюктура и да се позиционира като достъпната кредитна карта. За това допринася опростеният и улеснен за потребителя процес на кандидатстване, одобрение и получаване на финансовия инструмент.

Силните конкуренти предимства на Бяла Карта са ясни и измерими:

БЕЗ ТАКСИ за издаване, преиздаване и обслужване

БЕЗ ТАКСА при теглене на банкомати в България

При Бяла Карта кандидатстването е без излишни усилия и ангажименти. То се случва изцяло дистанционно - на телефон 0700 20 140 или онлайн.

Стратегията на мениджмънта на „Аксес Файнанс" ООД е да разширява както продуктовото портфолио, така и международното присъствие на компанията. Целите й са да стане още по-гъвкава спрямо променящите се нужди на клиентите. Като следваща стъпка в своето развитие дружеството планира да инвестира в нови технологии, иновативни програми за лоялност и допълнителни услуги с цел картодържателите на Бяла Карта да имат измерима добавена стойност от ползването на кредитната карта.