Искат постоянна стража за подпалвача на прокурорски „Мерцедес”
Искат постоянна стража за подпалвача на прокурорски „Мерцедес” / dariknews.bg/архив

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе искане в съда за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 37-годишния Иван Грахов от Пазарджик, обвинен за палежа на автомобила на районния прокурор Георги Кацаров, съобщават от пресцентъра на ведомството.

До момента е установено, че на 8 септември 2015 година около 4,40 часа в град Септември Иван Грахов е запалил лек автомобил, марка „Мерцедес С 220“, собственост на шефа на Районната прокуратура Георги Кацаров. Пожарът е имало опасност да се разпростре и върху още един автомобил. По делото са разпитани множество свидетели, извършен е оглед на местопроизшествието, изготвени са пожаротехническа и дактилоскопна експертизи и др.

Очаква се заседанието за мярката да бъде насрочено за днес.

 

Задържането на Грахов стана повод за изненадващ брифинг в Пазарджик, организиран от главния прокурор Сотир Цацаров. Пред журналисти той обяви, че палежът е свързан с работата на Георги Кацаров, както и че се проверява за връзка между този инцидент и други два идентични – с автомобилите на районния прокурор Васка Наскова и на началника на Полицейското управление в Пазарджик Ненко Годжевъргов. Предполага се, че обвиняемият е извършител, разследващите търсят поръчителя.