Вихрушка отнесе Вихър във Враца
Вихрушка отнесе Вихър във Враца / netinfo

"Ботев" попиля "Вихър" /Славяново/ с 4:0 в домакински мач от 21-ия кръг на северозападната "В" АФГ. Около 1 000 зрители изгледаха в неделя убедителната победа победа на врачани на стадион "Христо Ботев". Всъщност "вихрушката", която отнесе гостите от Славяново можеше и да е унищожителна за тях, ако не бяха пропуските на нападателите в зелени екипи.

Традиционният домакински натиск доведе до автогол още в 6-та мин., когато Кръстев куриозно откри резултата с попадение в мрежата на "Вихър" за 1:0. В 9-та мин. Христо Спасов можеше да удвои - топреализаторът на врачани беше изведен сам срещу вратаря Линев, но тръгна да го лъже, вместо да пусне надясно към връхлитащия Тодор Чаворски. В 21-та мин. Кръстев опита да си вкара втори автогол, но топката мина покрая дясната греда в ъглов удар. След изпълнението на корнера Милен Василев безмилостно забоде топката в горния ляв ъгъл за 2:0. Гостите отвърнаха с опасни контри на Альоша Илиев, чийто удари не затрудниха Иван Иванов.

Второто полувреме започна с дузпа за врачани, отсъдена за игра с ръка на Маринов. Зад бялата точка застана Венци Иванов, чийто удар беше париран от резервния вратар на "Вихър" Николай Христов. Пропускът обезвери домакините, които подложиха на масиран натиск "Вихър" чак след 70-та мин., но се скъсаха да не вкарват. Христо Спасов и Тодор Чаворски пропиляха до края на мача още 5 чисти положения за гол. Деян Борисов отсрами нападателите с топовен шут в 74-та мин., с който от над 35 метра /от портала на торовия завод "Химко"/ вкара за 3:0. В 76-та мин. Венци Иванов атрактивно с глава оформи крайното 4:0.

Траян Димитров изпусна най-чистото положение за почетно попадение за гостите в 78-та мин. - неговия удар беше избит от голлинията от Даниел Генов.

Успехът на "Ботев" беше 19-и от началото на кампанията и остави врачани на върха в класирането, независимо от домакинската победа на "Етър" с 5:1 над следващия противник на врачани - "Севлиево".

Въпреки загубата на неговия тим в неделя, старши-треньорът на „Вихър” – Красимир Бислимов, остана доволен от представянето на отбора си. В мач от 21-ия кръг командата от Славяново загуби с 0:4 гостуването си от лидера в северозападната „В” АФГ – „Ботев”. Поражението дойде след добра игра на гостите, които оставиха впечатлението за най-силния противник, гостувал през пролетта на стадион „Христо Ботев”.

„Ние дойдохме да играем футбол. Къде се получи – къде не… Отборът на домакините е един класен отбор. Опитахме се, старахме се, но допуснахме грешки във фаза защита, които бяха наказани от домакините. Резултатът не отговаря на показаното на терена, тъй като особено през първото полувреме се опитвахме да задържаме топката и да контролираме играта”, заяви Красимир Бислимов. Той допълни, че очаква здрав мач между претендентите за „Б” група – „Ботев” и „Етър”, които ще решат изхода от първенството в директния си мач във Враца:  „И двата отбора са добри. Очаквам да се получи хубав мач помежду им и нека по-класният спечели. Да има феърплей и който заслужава повече, да играе догодина в „Б” група”.

Старши-треньорът на домакините Николай Тодоров остана доволен от победата, защото тимът му продължава да води класирането. Ето какво още каза Кайзера след 19-ата победа на врачани в кампанията:

„Победата е нормална с оглед на играта. Доволен съм от представянето ни през първото полувреме и то до 30-ата минута. След това се отпуснахме, след като вкарахме втория гол. Опитахме се да коригираме това, първата ни смяна беше продиктувана именно от това. Пропуснахме много положения, за което нямам обяснения. Сигурни нападателите ни се чувстват прекалено сигурни в себе си, за да пропускат голове толкова леко. Вкарахме пък 3 красиви гола, а футболът е игра, която радва хората с подобни изпълнения”.

По повод представянето на гостите от Славяново, Кайзера отчете, че „Вихър” е показал добра игра във Враца: „С оглед на предишните ни противници, които са идвали във Враца, това беше най-добрия съперник. Но те нямаше да могат да направят нищо съществено, ако ние не им бяхме позволили. Така че – да, те играха добре, защото ние им го позволихме!”

 

След седмица „Ботев” гостува в Севлиево, а подготовката за тази среща ще започне от вторник, тъй като в понеделник играчите от врачанския тим получиха почивка.