Министрите и вицепремиерите останаха без коли на Национална служба "Охрана" (НСО). Управляващите вече ще трябва да търсят алтернативни методи на предвижване.

Днес министрите пристигнаха на работа без служебни лимузини, но в добро настроение.

На въпрос на Нова телевизия как се е придвижила до работното си място, министърът на земеделието и храните Десислава Танева отговори по първоаприлски: "С каруца, на магаре".

И все пак повечето министри предпочетоха да заложат не на истинските животни, а на добре познатите конски сили.

Борисов свали министрите от колите на НСО
netinfo

"Аз се придвижих дотук с ведомствен автомобил", заяви екоминистърът Ивелина Василева.

"С кола на министерството", каза министърът на правосъдието Екатерина Захариева. "Луксът не ми липсва. А то и не беше кой знае какъв лукс така или иначе", коментира още тя.

На смесен превоз, кола плюс крака, заложи финансовият министър. "Аз и преди се движех пеша. Ние, ако се притесняваме от избирателите, да си ходим по-добре", заяви финансовият министър Владислав Горанов.

След отказа от НСО, на комбинирания метод ще разчита и министърът на отбраната Николай Ненчев. "Не се чувствам застрашен. Българската граница би следвало да е по-сигурна", заяви военният министър Николай Ненчев.

Така равносметката сочи: Министрите слязоха от служебните си коли с шофьори на НСО и се качиха на служебни коли с шофьори на министерствата си. А идеята на Бойко Борисов да лиши министрите от удобства, всъщност им отвори врати за нови.

Автомобилът, с който вече ще пътува земеделският министър Десислава Танева, например е доста по-луксозен от предишната й служебна кола. Но и това, стана ясно, не е аргумент в полза на новото возило.

"Аз събота и неделя карам моята кола. По-висок клас от всички служебни, които съм имала", коментира министър Танева.

Борисов свали министрите от колите на НСО
netinfo

И все пак земеделският министър призна, че негативи има: "Единственото, което би ми липсвало, е скоростта и възможността, когато те шофират да работиш - да четеш, да провеждаш телефонни разговори", обясни Танева.

За бързото шофиране съвсем трябва да забрави и социалният министър Ивайло Калфин. Той се качи на електрическа кола, която развива до 60 км/ч. Така той се обяви в защита на околната среда. Изборът му впечатли и с интересния избор на тапицерия - анимационният герой Снупи.

Източник: Novanews.bg