Пряка опасност от атентати в България няма, но Европол ни съветва за внимание
Пряка опасност от атентати в България няма, но Европол ни съветва за внимание / БГНЕС, архив

Теоретична опасност от терористична атака има, но реална за България няма, заяви на пресконференция в Пазарджик главният прокурор Сотир Цацаров. Той подчерта, че Европол е предупредила страната ни да бъде особено внимателна и бдителна. Вчера по този повод е проведена среща с директора на Европол по основна тема борба с теторизма и всичките му форми и проявления.

Цацаров иска ограничения за носенето на бурки на публични места

Той припомни парламентарни дебати, при които ДАНС била наречена "спяща клетка", а не ИДИЛ, и се чули обвинения, че агенцията и прокуратурата правят акции, за да оправдаят бюджетите си.

"Времето показа, че подобни явления са изключително опасни. Независимо от мястото, независимо от хората, независимо от организациите, независимо от мнението на видни парламентаристи, прокуратурата ще действа по същия начин, когато се налага подобни явления да бъдат пресичани. Вчерашната ни среща с директора на Европол показа, че подобни явления са само началото. В страни като Белгия, Франция, явления, за които тук се води съдебно производство, сега всъщност са били началото на нещо далеч по-голямо", каза още Цацаров.