Ски сезонът в Боровец продължава с много сняг и слънце
Ски сезонът в Боровец продължава с много сняг и слънце / netinfo

И през пролетните месеци Боровец продължава да предлага идеални условия за ски и сноуборд. Много сняг, слънчево време и отлично обработени писти в трите ски центъра на курорта очакват любителите на зимните спортове. Всички лифтови съоръжения работят, като прогнозите са, че добрите условия за ски и сноуборд ще продължат през целия април.

Предварителният анализ на резултатите от зимния сезон показва, че Боровец продължава да привлича нарастващ брой български туристи. Запазва се тенденцията на увеличаване на туристите от съседните на България страни - Македония, Сърбия, Турция и Гърция, като за тази година ръстът им е приблизително 20%. Традиционните за курорта английски ваканционни групи остават с непроменен относителен дял в сравнение с предходния сезон.

Както всяка година, от 15 март цените на всички лифт карти в Боровец са намалени. Така възрастните могат да карат с еднодневна лифт карта за 45 лв., а младежките и детските карти са съответно 32 лв. и 24 лв. за един ден. Картите за нощно каране също са с по-ниски цени - 18 лв. за възрастни и 11 лв. за деца, като от средата на март нощното каране е само в дните петък, събота и неделя.

Освен по-добрите условия за ски и сноуборд, в края на март и през април гостите на най-стария ни ски курорт, който тази година отбелязва 120 години от създаването си като Чамкория, могат да се възползват и от по-изгодни цени за настаняване в хотелите.

Ски сезонът в Боровец продължава с много сняг и слънце
netinfo

Предложенията на хотел „Рила" - "новото лице на Боровец" с изцяло обновени лоби, ресторанти, спа център, бар-тераса и нощен бар, за този период започват от 56 лв. на човек на ден за нощувка със закуска, а децата, настанени с двама възрастни заплащат само храна.

Специално за пролетната ваканция, до 17 април, всяка пета нощувка от престоя в хотел Рила е безплатна.

И за да запазят градуса на настроението в Боровец все така висок, както беше той през цялата зима, от Бороспорт подготвят интересно събитие за изпращане на ски сезона. То ще бъде на 9 април, а участниците в него ще могат да съчетаят удоволствието от ските и сноуборда с елементите на забавни игри и ретро парти в духа на голямата годишнина.

Ски сезонът в Боровец продължава с много сняг и слънце
netinfo