Щастието се крие в малките неща
Щастието се крие в малките неща / Снимка: manager.bg
Щастието се крие в малките неща
85721
Щастието се крие в малките неща
  • Щастието се крие в малките неща

Щастието се крие в малките неща, които обаче често пренебрегваме в ежедневието си. Това каза в ефира на Дарик радио йога инструкторът, автор и създател на сайта „Промени живота си“ и Център „Промяна“ в Пловдив Мариана Стракова.

„Често сме склонни да придаваме важност на малките трудности, вместо да се фокусираме върху радостите в живота, и това ни кара да се чувстваме нещастни“, обясни йога инструкторът.

По думите й, щастието е състояние на ума и се крие в нашата вътрешна нагласа, а хората, които са щастливи са лесно разпознаваеми – те го излъчват.

Щастието се крие в малките неща
netinfo

Мариана бе категорична, че изместването на фокуса от трудностите към радостите и от неудовлетвореността към успехите, би променило цялостната ни нагласа към себе си и света около нас.

„Когато възпитаваме у себе си чувството на задоволство, признателност и благодарност към това, което имаме – ние сме щастливи. Когато обаче оставим щастието си в ръцете на някой друг или на външните обстоятелства, то тогава няма как да го изпитаме“, каза още йога-инструктурът, като уточни, че щастието не е отсъствие на проблеми, а умението да се справяш с тях.

„Трябва да се освободим от очакванията, които имаме към хората, да излезем от света, в който искаме да контролираме всяка ситуация и просто да се оставим да бъдем щастливи“.

/Предизвикателството, което Мариана отправи към слушателите на Дарик радио, както и цялото интервю на Екатерина Костова с нея, чуйте в прикачения аудио файл/

Щастието се крие в малките неща
netinfo