Френски и белгийски терористи може да са намерили подслон в Холандия
Френски и белгийски терористи може да са намерили подслон в Холандия / БГНЕС, архив

Холандската прокуратура не изключва вероятността в страната да се крият френски и белгийски граждани, заподозрени в тероризъм. Това заяви Барт ден Харт, отговарящ за въпросите на тероризма в прокуратурата.

"Операциите, които последваха атентатите в Париж през ноември миналата година и в Брюксел през март тази година, може да са принудили тези хора да потърсят убежище в Холандия. Не изключваме такава възможност и проучваме ситуацията", заяви Ден Харт в интервю за новинарския сайт NRC.

Екстрадират Салах Абдеслам във Франция

Това не означава, че "прокуратурата извършва конкретни разследвания срещу чужденци - терористи, които идват в Холандия."

"Нямаме доказателства, че те се използват страната ни, за да се укриват. Въпреки това ние не можем да го изключим напълно", каза официалният представител на прокуратурата Вим де Бран.

Ислямска държава: От атентатите в Париж не бяха извлечени поуки

Миналия уикенд холандската полиция арестува при специална операция в Ротердам френски гражданите за участие в тероризъм. Арестът на 32-годишния мъж, който местните медии наричат Анис Б., е бил извършен по искане на френските власти. Очаква се скоро той да бъде екстрадиран във Франция.

Източник: БГНЕС