Прокуратурата с още разкрития за корупция в ДАИ (ВИДЕО)
Прокуратурата с още разкрития за корупция в ДАИ (ВИДЕО) / БГНЕС, архив

От сряда се провежда специализирана национална операция за корупционни практики в  дирекция "Автомобилна администрация" и в териториалните поделения на ДАИ в страната.

За 24 часа е задържан шефа на ДАИ Цветелин Цветанов, както и още 12 лица. Акцията продължава в София, Видин, Враца, Ямбол и Габрово.

Арестуваха шефа на Автомобилна администрация при спецакция

По-късно днес се очаква да бъде съобщено какви са доказателствата за извършени престъпления, съобщи пред Нова телевизия говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.

Разследването е за изнудване на превозвачи, издаване на лицензи за превозваческа дейност, купуване на шофьорски книжки, както и за манипулиране чрез подправяне на изпитни протоколи на кандидат-шофьори. Разпитани са много свидетели, иззети са и много документи при обиските в сряда.

От транспортното министерство заявиха, че ако съмненията се потвърдят, ще има наказани - ще се стигне и до уволнения при констатирани нарушения. По неофициална информация са намерени тетрадки, в които са вписвани сумите от подкупи - отчет на извършваните по втория начин услуги.

През лятото на 2015 г. ДАИ-София започна дисциплинарни проверки на 11 свои служители и още няколко в други градове на страната. Агенцията обяви, че затяга контрола върху работата на служителите си.

Източник: Novanews.bg