Задържаните при акция охранителни полицаи са участвали в наркомрежа
Задържаните при акция охранителни полицаи са участвали в наркомрежа / БГНЕС

Задържаните при снощната акция двама служители на СДВР са охранителни полицаи и са участвали в наркомрежа, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. На тях им е повдигнато обвинение. Заради провеждащото се досъдебно производство обаче Костов отказа да обясни откога има сигнали срещу двамата служители.

"Не са оперативни служители. Тук не става въпрос за осигуряване на спокойствие на наркодилъри. Тези служители имат действителна роля в наркоразпространението", каза Георги Костов.

Полицаи задържаха свои колеги при зрелищна операция в София

"Относно дадения сигнал е оказано пълно съдействие на отдел "Вътрешна сигурност", както при работата около лицата, така и при тяхното задържане със съответните веществени доказателства", допълни шефът на СДВР Младен Маринов.

"Мога да ви кажа, че служителите са от най-ниското ниво на охранителни полицаи. Единият е работил в метрополитена, другият в столично районно управление. Дейността, която са извършвали като полицаи, по никакъв начин не е свързана с противодействие на разпространението и работа по престъпления, свързани с наркотични вещества. Най-вероятно тяхната дейност е за тяхна сметка", каза още Маринов.