Министерски съвет решава за концесията на летището в Пловдив
Министерски съвет решава за концесията на летището в Пловдив / БГНЕС, архив

На редовното си заседание в сряда Министерски съвет ще открие процедура за предоставяне на концесия за услуга върху Гражданско летище за обществено ползване Пловдив по предложение на министъра на транспорта Ивайло Московски.

За одобрение от министрите в кабинета "Борисов 2" са залегнали и три законопроекта - на Закона за движението по пътищата, Закона за чужденците в Република България, както и Закона за митниците.

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще представи Доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили на България през 2015 г.

Проект на решение за определяне на кандидат на България за генерален адвокат в Съда на Европейския съюз внасят пък министърът на правосъдието Екатерина Захариева и министърът на външните работи Даниел Митов.

От своя страна министърът на финансите Владислав Горанов ще предложи за одобрение представител на България в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие.

Не на последно място Министерски съвет ще приеме и отчет за изпълнението на плана за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. за периода ноември 2015 г. - януари 2016 г., който ще бъде представен от вицепремиера по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева.