Плевнелиев ще удостои с висше офицерско звание военнослужещи
Плевнелиев ще удостои с висше офицерско звание военнослужещи / Sofia Photo Agency, архив

Държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев ще удостои с висше офицерско звание военнослужещи от Българската армия.

На официална церемония полковник Валери Цолов ще бъде назначен на длъжността началник на щаба на Сухопътните войски, считано от 1 април 2016 г. и ще получи висше офицерско звание "бригаден генерал".

Полковник Костадин Кузмов
ще бъде назначен на длъжността командир на 2-ра механизирана бригада, считано от 1 април 2016 г. и ще получи висше офицерско звание "бригаден генерал".

Капитан I ранг Боян Медникаров ще бъде назначен на длъжността началник на Висше военноморско училище "Н.Й. Вапцаров", считано от 1 април 2016 г. и ще получи висше офицерско звание "комодор".

Полковник Светослав Даскалов ще бъде назначен на длъжността директор на Служба "Военна информация", считано от 1 април 2016 г. и ще получи висше офицерско звание "бригаден генерал".

Държавният глава освобождава бригаден генерал Димитър Илиев от длъжността командир на 2-ра механизирана бригада и го назначава за заместник-командир на Корпус за бързо развръщане на НАТО в Солун, Гърция, считано от 1 април 2016 г., като го удостоява с висше офицерско звание "генерал-майор".