Ели Голдинг и Зи Зи топ ще участват в музикалния фестивал Гластънбъри
Ели Голдинг и Зи Зи топ ще участват в музикалния фестивал Гластънбъри / Guliver/Getty Images

Ели Голдинг, "Ел Си Ди Саундсистъм", 1975 и рокаджиите ветерани от групата "Зи Зи топ" ще участват в тазгодишния музикален фестивал Гластънбъри, съобщи Контактмюзик. Те ще се присъединят към обявените по-рано хедлайнери Адел, "Мюз" и "Колдплей".

Фестивалът ще се състои във фермата Уърти в Англия от 22 до 26 юни. Към участниците във феста бяха добавени също рок групите "Фоулс" и "Ласт шадоу пъпетс", певецът Бек и "Ърт, уинд енд файър".

Ели Голдинг, която пя на феста през 2014 г., увери феновете, че отново ще е сред участниците, като качи снимка на постера на тазгодишното му издание в Инстаграм.

"Ел Си Ди Саундсистъм" се сформира отново, за да участва за пръв път във фестивала от 2010 г.

Брадатите рокаджии от бандата "Зи Зи топ" в края на краищата потвърдиха, че ще са сред участниците, след като преди два месеца намекнаха, че предвиждат свой концерт на феста в рамките на турнето си "Hell Raisers".

Групата "1975" пък се готви за първото участие във фестивала, след като по-рано тази година оглави американската и британската класация за албуми.

Сред останалите участници ще са "Ню ордър", "Дисклоужър", Джеймс Блейк, Джес Глин, Арт Гарфънкъл, Синди Лопър и Пи Джей Харви.

Източник: БТА