Задържаният за двойното убийство в Ботевград твърди, че е натопен от полицията (СНИМКИ)
Задържаният за двойното убийство в Ботевград твърди, че е натопен от полицията (СНИМКИ) / БГНЕС

Съдът остави в ареста обвинения за двойното убийство в Ботевград Владимир Пелов. Мъжът беше задържан, след като в петък вечерта в центъра на града бяха рязстреляни двама братя от ромски произход. Според прокуратурата на този етап от разследването е сигурно, че Пелов е убиецът. Самият той заяви пред медиите, че е "натопен" от местните полицаи, които искали да отчетат резултати заради ниската разкриваемост на престъпления в региона.

Двама мъже са убити в Ботевград

Софийският окръжен съд отказа да пусне от ареста обвиняемия за двойното убийство Владимир Пелов заради сериозни доказателства, събрани до момента.

От прокуратурата обясниха, че са разпитани двама души, които живеят на същия адрес, където обвиняемия, които не са потвърдили, че той си е бил вкъщи по време на убийството. След това той е бил забелязан в района на местопрестъплението и от други хора.

Задържаният за двойното убийство в Ботевград твърди че е натопен от полицията (СНИМКИ)
netinfo

Свидетелските разпити са едно от нещата, които посочиха от прокуратурата, но там разполагат и със съдебно-медицинска експертиза, веществени доказателства и натривки от ръцете на Пелов, които показвали следи от барут.

Задържан е заподозрян за убийството на братята от Ботевград

Прокурорът от делото изтъкнва още, че Пелов е криминално проявен и е с мярка домашен арест по висящо дело. Осъждан е за тежки умишлени престъпления. Софийският окръжен съд го е осъдил на 20 години за обир на златарско ателие и опит за убийство на полицай през 2011 година. Осъден е бил и за убийство, но е изтърпял присъдата си по-рано.

Адвокатът на ботевградчанина Мариана Айдарова представи епикриза за очно заболяване глаукома, от което той страда, като изтикна, че зрителните му способности били далеч по-слаби от нормалните и не позволявали да стреля с пистолет. Според адвоката, Пелов е изключително удобен убиец в случая заради присъдите си. По думите й той вече е бил осъден от обществото, тъй като делото още не е започнало, а името му било нарочно спрягано като извършител на двойно убийство.

Задържаният за двойното убийство в Ботевград твърди че е натопен от полицията (СНИМКИ)
netinfo

Прокуратурата обвини Владимир Пелов за двойното убийство в Ботевград

В тази връзка адвокатът заяви: "Говори се, че той е чакал присъда на трета инстанция. Да, така е, но и Цветан Цветанов беше осъден на две инстанции и оправдан именно от третата".

Самият Пелов коментира пред медиите, че не познава двамата братя и е дежурният обвиняем за всички престъпления в региона. Той заяви, че разкриваемостта на престъпления в Ботевград и околността е много ниска и затова полицията го е натопила.