Рецидивист остава в ареста за побоя над дядото от с. Черно поле
Рецидивист остава в ареста за побоя над дядото от с. Черно поле / Дарик - архив

Районният съд в Белоградчик уважи искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 33-годишния рецидивист Борис Славчев, обвинен за побой на възрастен мъж в с. Черно поле, област Видин.

Съдът прие доводите на прокурора, че обвиняемият може да извърши друго престъпление. Славчев е осъждан 8 пъти за извършени кражби, хулиганство, управление на МПС без съответно свидетелство за управление, както и за опит за изнасилване. Последното си наказание лишаване от свобода обвиняемият е изтърпял на 05.09.2014г.

Напомняме, че на 25 март около 21.00 часа пострадалият Б. С. (на 83 години) бил в сам в дома си в с. Черно поле, когато обвиняемият Борис Славчев, заедно със свой познат, влезли в къщата, като имали намерение да извършат кражба. Заварвайки Б. С. в дома му, Борис Славчев му нанесъл множество удари с ръце и крака по главата и тялото. В резултат на този жесток побой Б. С. получил счупване на 6 ребра вдясно – средна телесна повреда по смисъла на Наказателния кодекс. Пострадалият е настанен в болница, където е била извършена операция.

 

На Борис Славчев е повдигнато обвинение за това, че е причинил средна телесна повреда на Б. С., като деянието е извършено при условията на опасен рецидив - престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 12 години.