Шефът на ЦРУ Джон Бренан посети Москва
Шефът на ЦРУ Джон Бренан посети Москва / Guliver/Getty Images

Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Джон Бренан е посетил Москва в началото на месеца. Това съобщи Интерфакс, като се позова на изявление пред журналисти на руския заместник-министър на външните работи Олег Сиромолотов, предаде Ройтерс.

ЦРУ: Париж не е единствената подготвена операция на Ислямска държава

Бренан е имал срещи в руската Федерална служба за сигурност и в други ведомства. По време на тях той е повдигнал въпроса за оттеглянето на Башар Асад от властта в Сирия и е обсъдил съблюдаването на прекратяването на огъня в тази страна, предаде Ройтерс.

Визитата на Бренан обаче не е била свързана с решението на Москва да започне изтегляне на силите си от Сирия, посочи Сиромолотов на пресконференция днес в Москва.

Вашингтон не бърза с оценки на изтеглянето на Русия от Сирия

На нея заместник-външният министър съобщи, че в най-скоро време ще посети Белгия, предаде ТАСС. "Имаме какво да обсъдим", отбеляза Сиромолотов. "Контактите бяха прекъснати по тяхна инициатива. Ще се опитаме да ги възстановим", каза той и добави, че по време на посещението си ще разговаря с върховния представител на Европейския съюз за общата външна политика и сигурността и заместник-председател на Европейската комисия Федерика Могерини, както и с координатора на ЕС за противодействие на тероризма. Ресорът на Сиромолотов като заместник-министър на външните работи на Руската федерация е борбата с тероризма.

"Надявам се, че ще можем да допринесем за укрепване на взаимното разбирателство", подчерта той.

Източник: БТА