Сиамска котка оцеля повече от седмица в колет (СНИМКИ)
Сиамска котка оцеля повече от седмица в колет (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Сиамска котка оцеля по чудо, след като прекара осем дена в колет, пише в. "Дейли експрес".

Джули Бигът, стопанката на 8-годишната сиамка на име Къпкейк, споделя, че няма идея как питомката й се е озовала в кашона с използвани CD и DVD дискове.

Изчезнало в океана куче се появи на остров на US военни (СНИМКИ/ВИДЕО)

За нейна радост Къпкейк по чудо е оцеляла осем дни в колета, като за това време е пропътувала като пощенска пратка 400 километра от Фалмът, Корнуол, до Горинг-бай-Сий, Съсекс. Благодарение на микрочипа си, котката е "върната на подателя".

"Чувствам се ужасно заради случилото се. Бях поставила всичко в кашона и го запечатах. Нямам идея как Къпкейк се е озовала вътре. Истинско чудо е, че тя е още жива, след като е прекарала осем дена затворена в колета, без храна и вода. Важното е, че Къпкейк оцеля в това страховито премеждие", споделя Джули Бигът.

Стопанката разказва, че е търсила домашната си любимка навсякъде, опасявайки се от най-лошото. Когато необичайната пратка е пристигнала в Горинг-бай-Сий, местните пощенски служители са се свързали с Кралското дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA).

Представители на организацията са занесли Къпкейк във ветеринарна клиника. При направения преглед се е установило, че котката има микрочип, благодарение на който е открита стопанката й.

Умна котка си построи иглу в снега (СНИМКА)

Ветеринарят Бен Колуел определя оцеляването на Къпкейк като истинско чудо. "Обикновено състоянието на котките се влошава само след три или четири дена без храна и вода. Просто не разбирам как това животно е издържало почти двойно по-дълго време. Истинско чудо е, че е оцеляло".

Източник: БТА