След студеното утро обещават лято до края на седмицата
След студеното утро обещават лято до края на седмицата / БГНЕС, архив

 

След изключително студената сутрин днес още от вторник синоптиците обещават затопляне на времето. Температурите ще се повишават плавни - както минималните, така и максималните. 

Във вторник - 29 март - над страната ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще бъдат между 3 и 6 градуса, само в Смолянско ще са отрицателни - около минус 2 градуса. Максималните стойности на термометрите ще се покачат с няколко градуса и ще достигнат до 12-19 градуса.

Най-топло ще бъде в Северна и Южна България - около 19 градуса, за София прогнозата е до 14 градуса.

Слънце и дъжд за Великден

В сряда отново ще бъде слънчево над страната. Минималните температури ще достигат 8 градуса, а максималните още ще се повишат и ще бъдат между 16 и 22 градуса. Над 20 ще са градусите в Северна и части от Южна България, обещават синоптиците. 

В последния ден на март - четвъртък, температурите ще се повишат още и ще достигнат дори до 24 градуса, за София - около 22 градуса.

Завръща ли се пролетта и каква седмица ни чака?

В петък, 1 април, на много места дневните температури ще са с летни стойности - в Северна България около 26 градуса, по Черноморието между 19 и 23 градуса, за София - 23 градуса.

В събота и неделя се очаква температурите слабо да се понижат. Въпреки това обаче времето ще остане топло и предимно слънчево. Дневните температури ще са със стойности между 17 и 22 градуса, за София - 22 градуса. В неделя малко по-хладно ще бъде по Черноморието с дневни температури около 15 градуса.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg