Културен афиш за седмицата
Културен афиш за седмицата / Дарик Русе, архив

Пролетен концерт на ученици от гимназиални класове, специалност класическа китара в училището по изкуствата ще се състои в Русе. Концертът ще бъде във вторник, от 18.30 ч. в зала „Русе, със специалното участие на преподавателя Димо Митев.

Също във вторник Държавна опера Русе ще представи балета „Лебедово езеро по музика на Чайковски. Хореография и режисура-Калина Богоева. Мястото е зала Опера.

В камерна зала на театъра утре ще се играе „Отворена брачна двойка“ от Дарио Фо. Това е една реалистична картина на съжителството на двама съпрузи, които ту се обичат, ту се мразят, ту си вярват, ту се ревнуват. В салона зрителите се зареждат със смях, сълзи, размисъл. Постановката е на Орлин Дяков.

Отново утре в РБ „Любен Каравелов“ ще бъде представена книгата

„От векове за векове: От България до Казахстан“ на Мария и Иван Панайотови. Това е документален разказ за хора и събития, свързани със строителството на обекти в гр. Темиртау, Република Казахстан. Летописът е богато илюстриран с уникални фотографии от личния архив на авторите. Книгата се издава с любезното съдействие на посланика на Казахстан в България.

В сряда драматичният театър ще представи спектакъла Сирано дьо Бержерак. Постановката е на Бина Харалампиева, а в главната роля ще видим Герасим Георгиев-Геро.

Също в сряда във Военния клуб за първи път в Русе ще гостува Драматичен театър „Невена Коканова“ със "Сватовницата“. Сюжетът е в основата на великолепния мюзикъл "Хелоу Доли".

В четвъртък в Канев център ще гостува Мариус Куркински с моноспектакъла си „Юбилей“ по Чехов.

Също в четвъртък в русенската художествена галерия ще бъде представено библиографското издание на Елин Рахнев „Канела“, с графики на Кольо Карамфилов.

В петък очакваме в Русе гостуването на мюзикъла "Хвани ме, ако можеш"-част от Националното турне на група студенти от Американския университет в България. Те поставят бродуейския мюзикъл по едноименния филм с Леонардо ди Каприо и Том Ханкс. За реализацията му се грижат близо 40 студенти от 10 държави. Спектакълът в Русе ще бъде от 19 ч. в Операта.