Нито един кабинет на общопрактикуващ лекар няма да отвори днес в областта
Нито един кабинет на общопрактикуващ лекар няма да отвори днес в областта / Дима Кирилова,Дарик радио


Ефективни протести започнаха днес общопрактикуващите лекари в Кюстендил и Дупница. Председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България доц. Любомир Киров дойде в Кюстендил,за да подкрепи колегите си.2 дежурни кабинети работят днес в Кюстенидл и Дупница, където пациентите могат да получат спешна и неотложна помощ, дежурства там дават специалисти, а не общопрактикуващи лекари.
Доц. Любомир Киров бе категоричен, че проблемите на доболничната помощ могата да бъдат решени, ако здравните власти си дадат труда да прочетат това, което са написали от националното сдружение, да поговорят и да получат свобода, а не ограничения в действията си.

 

Нито един кабинет на общопрактикуващ лекар няма да отвори днес в областта
netinfo

 


Ако исканията им не бъдат чути, най- вероятно тази седмица още веднъж ще протестираме ефективно и тогава няма да има дежурни кабинети, заяви председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Кюстендилска област доктор Румен Алексов.
Един от основните аргументи за недоволството на лекарите е служебният рамков договор, който дава право на здравното министерство и здравната каса да разпределят еднолично парите за здраве.
Джипитата са недоволни и от идеята да влизаме в болници, аптеки и поликлиники с пръстов идентификатор, както и от недостатъчното пари за профилактични прегледи и направления за специалист.Ефективните протести на общопрактикуващите лекари продължават утре в областите Пазарджик, Сливен, Смолян и Ловеч.