Слънчево време
Слънчево време / Thinkstock/Getty Images

 

През нощта над по-голямата част от страната ще се изясни. По-значителна ще се задържи облачността над Източна България. Вятърът временно ще стихне. На места по високите полета на Западна България ще има условия за образуване на слана. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, посочват от НИМХ-БАН.

Утре ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, преди и около пладне - над Източна, а по-късно след обяд - над Западна България. През деня ще духа слаб вятър, главно от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 11 до 16 градуса.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

Над планините облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Превалявания са малко вероятни. Ще духа слаб западен, по върховете - умерен северозападен вятър. Ще се затопли, максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа слаб южен вятър. Максимална температура на въздуха - 10-12 градуса. Температурата на морската вода е около 9 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg