Ловешкият зоопарк взе лъв от Разград
Ловешкият зоопарк взе лъв от Разград / svetlomira.anastasova

Млад лъв от Разград е най-новият обитател на Зоопарка в Ловеч, съобщи директорът д-р Ивайло Станков. Той е тук от петък вечер. Пътуването минало безпроблемно, лъвът е бил упоен, вкаран в транспортна клетка и в превозното средство. Събудил се по средата на пътя, но не е създавал никакви проблеми.

Директорът на зоологическата градина в люляковия град научил, че в зоокъта в Разград са се родили три лъвчета – мъжки, и започнал да води разговори за едно от тях още отпреди Нова година. Разбрали се с тамошната местна власт и в петък в Разград отишли четири-пет човека от ловешкия зоопарк. Приближили се към клетката с трите братчета. Две от тях, като видели струпани толкова много хора, се отдръпнали плахо в ъгъла. Третият лъв обаче смело се разхождал, показвайки им, че той всъщност е царят на животните. „Така че той сам ни избра, ние предварително не бяхме взели решение кое от лъвчетата да отведем с нас”, каза д-р Станков.

Младият лъв, който е само на година и половина, все още си няма име. Директорът на Зоопарка обеща скоро да бъде кръстен и да му изберат хубаво име.

Това е третият лъв в ловешката зоологическа градина. Другите два са вече възрастните Сахара и Дидо.