Мустафа Карадайъ: Към предсрочни избори вървят нещата
Мустафа Карадайъ: Към предсрочни избори вървят нещата / БНТ1

Към предсрочни избори вървят нещата според съпредседателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Той участва в областна конференция на движението в Смолян. „Нашите анализи това показват. Така четем думите на Бойко Борисов и на основните фигури от ГЕРБ, в тяхното отношение и поведение към коалиционните им партньори”, коментира Карадайъ. Според него коалиционните партньори на ГЕРБ също „точно това казват - че вече не могат да са заедно”. Като не могат да са заедно, значи ще има развод, то е нормално, смята депутатът.

"Ние вече започваме да се организираме за предсрочни избори", категоричен бе съпредседателят на ДПС. Карадайъ коментира още, че в чисто идейно отношение няма как да има стабилност в това мнозинство, в което участват дясна, дясноцентристка, лява и фашистка организация.

Депутатът от Смолянския регион на движението смята, че при стабилния център няма как да не се получи едно гравитационно поле около него. „Центърът е стабилен вече 26 г., независимо какви метаморфози получава и лявото и дясното, коментира Карадайъ. ДПС като една либерална организация ясно е застанала в центъра на българската политика от 26 г., припомни той. Според оценка на Карадайъ, фона на сложните геополитически процеси, нестабилност в страната е опасна.

Областната конференция на ДПС преизбра за областен лидер Салих Аршински. Според Карадайъ в ДПС в момента тече оздравителен процес. Ако има единици от партията, които са се объркали, или естествено си намират сами пътя, или партията е достатъчно силна, за да им покаже пътя, допълни депутатът.